Костадинов представи програмата на "Възраждане"

Партията първо ще се захване с Коснтитуцията

Костадинов представи програмата на "Възраждане" | StandartNews.com

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов очерта приоритетите и политиките, които ще предложат на другите политически сили, ако формацията е част от следващия парламент.

Според него е важно да не се съгласяваме с неща, които вредят на националния интерес на страната ни. Той даде пример със Зелената сделка и това, че при затваряне на всички въглищни ТЕЦ-ове ще унищожим индустрията си, икономиката и енергетиката в бъдеще.

„В един момент токът навън е евтин, а ако стане скъп, няма как да построим отново ТЕЦ-овете“, заяви Костадинов в ефира на bTV.

Първият законопроект, който ще внесат, ако са част от следващия парламент, ще е за промяна на Коснтитуцията, за да може да се носи пряка отговорност от всички, които взимат административни и управленски решения. Той поясни, че дори ще претендират за имуществена отговорност.

Според лидера на „Възраждане“ пандемия няма, коронавирусът крие опасности, но от партията са за връщане на нормалността в живота на обществото и махане на маските:

„Медицински експерти казват, че вирусът носи симптомите на всички респираторни заболявания, психопандемията е нещо престъпно. Има процент на летални изходи, но ние предлагаме пълна нормализация на живота в обществото, прекратяване на всички мерки, махане на изискванията да се носят маски, премахване на страха от най-различни видове глоби. Много хора казват, че не ги е страх от пандемията, а от глобите, които ще им се наложат. Нормално е да са препълнени и болниците, защото постоянно се казва от медиите, че при закашляне тази болест е много опасна. Трябва да спрем да броим трупове. Нормално е да има смъртни случаи. На ден у нас те са 300. Защо спряхме да лекувам всички други заболявания и не броим новородените като контрапункт“, коментира Костадинов.

Той добави, че според него трябва да не се всява паника и че наистина има хора, които се нуждаят от интензивни грижи, но не бива най-възрастните да се плашат.

Той се обяви против НАТО и заяви, че в момента България не е добре да е част от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай