Иванов и Тафров: Магистралата Русе - В. Търново е наш приоритет

Пътят е важен за цяла Северна България, изтъкна съпредседателят на ДБ

Иванов и Тафров: Магистралата Русе - В. Търново е наш приоритет | StandartNews.com

В следващия парламент ще работим за изграждането на пътна инфраструктура, която е важна не просто за Русе и Велико Търново, а за цяла Северна България, за развитието на региона и неговия потенциал.

Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео на живо във фейсбук от печално известното с множеството катастрофи кръгово кръстовище край гр. Бяла. Христо Иванов и водачът на листата на “Демократична България” в Русе Стефан Тафров потвърдиха ангажимента на обединението да поставят сред приоритетите и на следващия парламент изграждането на магистрала или скоростен път Русе - Велико Търново.

“По време на краткия мандат на 46-ото Народно събрание обявихме декларация, с което показахме, че ще работим по този проект”, поясни Иванов. И призова хората да гласуват за истински скок в икономическото, институционалното и инфраструктурното развитие на страната. Стефан Тафров посочи, че Русе е единственият голям град, до който все още не достига магистрала. Дипломатът изтъкна, че след среща със сегашния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е станало ясно, че е заварен “страхотен батак след управлението на ГЕРБ, не са отчуждавани терени и не е имало работа по този път”.

“Русенци се чувстват изоставени от държавата. Смятат, че тя им дължи този път. Лъже ги от десетки години, че ще го направи. Сега ни казват, че това ще се случи през 2027 г., но ние от “Демократична България” смятаме, че това може да се осъществи и по-рано”, каза Тафров. И допълни, че проектът за магистралата Русе - В. Търново е част от Европейски коридор номер 9 и ще се свърже с бъдещата магистрала “Хемус”, чието изграждане “Демократична България” също се ангажира да подкрепи.

“Ангажираме се да оказваме политически натиск в следващото Народно събрание така, че да се отделят пари за тази магистрала и тя да залегне в бюджета на следващия кабинет“, каза още кандидат-депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай