Ибрямов: Двама генерали поставиха демокрацията в ъгъла

Това заяви водачът на листата на ДПС в Търговище

Ибрямов: Двама генерали поставиха демокрацията в ъгъла | StandartNews.com

Защо трябва да пазим демокрацията и защо сме отговорни пред нея? Защото, ние всички тук, от Движение за права и свободи се борихме за нея. Това заяви водачът на листата на ДПС в Търговище Джейхан Ибрямов на среща с избиратели в града. В нея участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент и зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

"Борихме се за нашата свобода. За свободата на езика, за свободата на религията за свободата на нашата култура, за по-добър живот. За това тази демокрация е много важна и ценна.

Сега когато демокрацията, отново е поставена в ъгъла, от режимите на двамата генерали, няма как, ние да седим безучастни", каза Ибрямов. И заяви: "12 години, Бойко Борисов се гавреше с демокрацията на България. Последните месеци, даже повече от половин година, друг генерал, начело на държавата като Президент също с неговите министри се гаври с демокрацията на България. Няма как безучастно да гледаме това".

Ето какво още каза Джейхан Ибрямов: "Досегашните два опита за съставяне на правителство бяха неуспешни, защото останалите политически сили не знаят как да решат проблемите на държавата. И няма как, когато минеш през една дупка и паднеш в нея и когато минеш повторно, отново да се спънеш и паднеш в същата дупка. Затова, ние от Движението за права и свободи, казваме: Демокрация за всички, управление за всички! И затова нашата листа в Търговище е от хора, които са от този край. Милеят за този край, ще работят за този край и ги боли и обичат този край".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай