Горещи данни! ГЕРБ първи. Бой за второто място

Кирил Петков и Асен Василев настигат Демократична България

Горещи данни! ГЕРБ първи. Бой за второто място | StandartNews.com
  • Кирил Петков и Асен Василев настигат Демократична България

Люта битка за второто място на парламентарните избори показа ново социологическо проучване. То е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет Линкс“. Проведено е сред 1076 лица над 18 г. в страната в периода 14-20 септември 2021 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Изборите „2 в 1“ за президент и парламент ще стимулират избирателната активност, сочат резултатите от анкетата.

77% от запитаните отговарят, че ще гласуват, а 14 на сто – няма да отидат до избирателните секции на 14 ноември. 9 на сто все още се колебаят.

Ако извънредните парламентарни избори бяха днес, над 22,5% от заявилите, че ще гласуват биха избрали коалицията ГЕРБ-СДС, съобщава "Маркет Линс", отчитайки ръст в подкрепата на партията на Бойко Борисов.

4 партии буквално се бият за второто място. Те имат много малка разлика в момента. БСП получава 14,5 на сто, „Има такъв народ“, 13,5%, Демократична България - 11,9%.

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев има шанс да измести коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Според "Маркет Линкс" "Продължаваме промяната" има 11% подкрепа.

За ДПС биха гласували 9,8% от анкетираните.

„Изправи се БГ! Ние идваме“ е загубила част от подкрепата си и е в рисковата зона около 4%. Там е и партия Възраждане, която пък има шансове да влезе в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай