Сряда,

Челен сблъсък: Петков срещу Борисов в Пловдив

От: Агенция Стандарт -
4620
Челен сблъсък: Петков срещу Борисов в Пловдив
A
A
A

Лидерски сблъсък се заформя в Пловдив. Кирил Петков ще води листата на коалиция "Продължаваме промяната" в града под тепетата. На последните два тура на парламентарните избори Бойко Борисов бе водач на листата на ГЕРБ в Пловдив, а на изборите за 46-то НС се кандидатира и Корнелия Нинова.

Това съобщи Петков днес по време на посещението му в Пловдив, където продължава събирането на подписи в подкрепа на регистрацията им за участие в предстоящите избори. Подгласник на Петков ще бъде изявеният учен в хранителните технологии проф. Даскалов, съобщи бившият служебен министър пред "Марица". 

"До мен в листата ще бъде бялата глава на проф. Даскалов, който има над 4000 публикации в научни издания. Той е роден в Първомай, с което отговаря на един от основните критерии за кандидатите за депутати - да са родени в региона, който ще представляват парламента", обясни Кирил Петков. Той заяви, че засега няма други сигурни имена в листата за Пловдив, както и за областта. Всички участници в нея ще трябва да декларират доходите си.

"Никога не съм говорил и виждал с Георги Цанков", увери Петков по повод появилите се версии, че бизнесменът ще бъде сред техните представители под тепетата. И се оплака, че много хора се представят от тяхно име, дори събират пари.

Петков обяви, че "Продължаваме промяната" ще подпише предизборно споразумение.

"Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", увери председателят на ПП. По думите му формацията му е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи. 

Петте приоритета, които Кирил Петков открои са нулева корупция, смяна на главния прокурор Иван Гешев и правосъдна реформа, по-ефективно разпределение на средствата в здравеопазването, образователна система, която да не изисква взимане на частни уроци и разпределение.

"Знаем как икономическото развитие трябва да тръгне", каза още той и посочи, че едни от важните стъпки са генерирането на корпоративен данък и свеждането на корупционните практики до нула.

"Моята задача бе да намеря качествени и некорумпирани кадри. Структура по структура, система по система, ако тръгнем да разчистваме, нещата ще тръгнат в положителна посока", увери бившият министър.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Кирил Петков