Понеделник,

Първите плодове на лятото на фермерския пазар на Lidl

От: Стандарт -
2048
Първите плодове на лятото на фермерския пазар на Lidl
A
A
A
  • Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl  на ул „Княжевска“ № 5, кв. „Княжево“  

Първите плодове на лятото, свежи зеленчуци и изобилие от деликатеси, родно производство, ще предложат регионални производители на фермерския пазар тази седмица от 25 до 27 юни. Събитието се организира по инициатива на Лидл България и ще се проведе между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на ул. „Княжевска“ № 5, в кв. „Княжево“.

Хрупкави череши от с. Брестник, пловдивско, краставици и домати от Сандански и Харманли, био боб, орехи и тахани от Генерал Тошево, са само част от изкушенията на поредния фермерски пазар.

Посетителите ще могат да направят и своя избор сред различните видове мед и пчелни продукти от варненското село Габърница и от гр. Искър, както и продуктите на „Билка чудодейка“.

Клиентите ще могат да открият и добре познатите продукти на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ и на „Катаринофудс“. Месни продукти ще предлага и „Новамес“ от Банкя, а за деликатесните мезета, винарна „Магура“ от с. Рабиша, отново ще предложи своята винена селекция.

Посетителите на пазара ще могат да се насладят и на майсторски направени изделия от висококачествен дървен материал – основно от орех, дъб и маслина. Сред тях са дъски за рязане и сервиране, подноси, уникални огледала с артистични рамки и други ръчно изработени предмети за домакинството, дело на Владимир Петров от с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички