Първите плодове на лятото на фермерския пазар на Lidl

Регионални производители ще предложат свежи плодове, зеленчуци и изобилие от деликатеси родно производство

Първите плодове на лятото на фермерския пазар на Lidl | StandartNews.com
  • Инициативата ще се проведе на паркинга на магазин Lidl  на ул „Княжевска“ № 5, кв. „Княжево“  

Първите плодове на лятото, свежи зеленчуци и изобилие от деликатеси, родно производство, ще предложат регионални производители на фермерския пазар тази седмица от 25 до 27 юни. Събитието се организира по инициатива на Лидл България и ще се проведе между 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на ул. „Княжевска“ № 5, в кв. „Княжево“.

Хрупкави череши от с. Брестник, пловдивско, краставици и домати от Сандански и Харманли, био боб, орехи и тахани от Генерал Тошево, са само част от изкушенията на поредния фермерски пазар.

Посетителите ще могат да направят и своя избор сред различните видове мед и пчелни продукти от варненското село Габърница и от гр. Искър, както и продуктите на „Билка чудодейка“.

Клиентите ще могат да открият и добре познатите продукти на ферма „Шопар, бик и щука“ от линията „Вино и мезе“ и на „Катаринофудс“. Месни продукти ще предлага и „Новамес“ от Банкя, а за деликатесните мезета, винарна „Магура“ от с. Рабиша, отново ще предложи своята винена селекция.

Посетителите на пазара ще могат да се насладят и на майсторски направени изделия от висококачествен дървен материал – основно от орех, дъб и маслина. Сред тях са дъски за рязане и сервиране, подноси, уникални огледала с артистични рамки и други ръчно изработени предмети за домакинството, дело на Владимир Петров от с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньори на Lidl по проекта са „Гастроном Смесен Магазин“ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български земеделски производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи кампанията “Избирам 380 - Купувам български продукти с доказан произход”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай