Понеделник,

Kaufland предложи 47 т български ягоди за месец и половина

От: Иван Ватахов -
264
Kaufland предложи 47 т български ягоди за месец и половина
A
A
A
  • Само за последната седмица на май количествата възлизат на близо 10 хиляди килограма

В продължение на месец и половина, от средата на април до края на май 2020 г., Kaufland България предложи близо 47 хиляди килограма ягоди от български производители в своите обекти в цялата страна. Продукцията пристига в хипермаркетите на веригата от селата Динк и Трилистник, както и от градовете Кричим и Стамболийски.

В сезона на ягодата българската продукция в асортимента на веригата преобладава, като през май месец компанията е предложила близо 36 хиляди килограма родна ягода на потребителите. Само в рамките на последната седмица на месеца обемът възлиза на близо 10 хиляди килограма.

За да предоставя свежи и качествени плодове, Kaufland България си партнира с производители от 10 земеделски региона и у нас. По-голяма част от продукцията произхожда от ферми в Пловдив, Благоевград, Добрич и Хасково. Веригата работи с регионални производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София, Стара Загора и Пазарджик. Към момента над 80% от доставчиците и производителите на плодове и зеленчуци, с които компанията работи, са български. Kaufland България винаги има готовност да работи с всеки роден производител, който изрази желание и готовност да си партнира с компанията. За последния месец специалистите на търговската верига са се свързали с общо над 5000 родни производителя на плодове и зеленчуци, като с редица от тях разговорите са в напреднала фаза и предстои подписване на договор.

Българските продукти винаги са били приоритет за Kaufland България, като през 2019 година компанията реализира продажби от 35 милиона килограма родна продукция плодове и зеленчуци. Това се дължи и на факта, че компанията въвежда принцип на работа със зеленчукопроизводителите, който включва договор за изкупуване на продукцията. По този начин производителите работят спокойно, с фокус върху качеството на продуктите си, вместо непрекъснато търсене на пазар. През 2020 година Kaufland ще увеличи с 30% производителите, с които сключва договори за изкупуване на продукцията. Търговската верига вече обособява регионалната им продукция на специално място в сектора за плодове и зеленчуци на територията на всеки свой обект в страната. За да се ориентират клиентите още по-лесно към регионалната продукция, ценовият етикет на всеки продукт се допълва с кафяво сърце „От нашия регион“.

Kaufland България предлага богато разнообразие от над 280 артикула, сред които класически плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, свежи подправки в саксии и цветя.

Целогодишно 23 от всички 159 рампи в Логистичния център на Kaufland България обслужват приема на плодовете и зеленчуците. Те преминават всекидневен качествен контрол, който установява дали всеки артикул отговаря на строгите изисквания на търговската верига за качество.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията