С бродуейска продукция студенти тръгват на турне

С бродуейска продукция студенти тръгват на турне  | StandartNews.com

Младеж от „Гласът на Албания" в главната роля на мюзикъла

Студенти на Американския университет в България поставят бродуейския мюзикъл „Хвани ме, ако можеш" по едноименния филм с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс. Те предизвикват публиката си да станат част от една забързана и пълна с обрати, музика и любов история, която ще ги накара да се посмеят, но и да се замислят за значимите неща в живота.

„Хвани ме, ако можеш" е деветият пореден проект на клуба „Бродуей" към АУБ, за чиято реализация се трудят близо 40 студенти от 10 държави. Месеците усилия ще се увенчаят с девет представления, четири от които ще бъдат в Благоевград на сцената на театър „Карл Джераси" в Студентски център „Америка за България" на университетския комплекс. След това трупата тръгва на турне, за да зарадва своята публика в София, Варна, Русе и Пловдив. По време на представленията към екипа се присъединяват и професионални осветители, озвучители, гримьор и коафьор, а самият мюзикъл е под съпровода на професионален оркестър, дирижиран от Ганчо Ганчев.

„Хвани ме, ако можеш" разказва историята на 16-годишния Франк Абигнейл-младши, който бяга от семейството си, за да започне своя път към себепознанието. Преструвайки се успешно на лекар и адвокат, Абигнейл обикаля целия свят като се финансира чрез фалшифицирани чекове. Тези измами привличат вниманието на агента на ФБР, Карл Хенрати, който си поставя за цел да го залови на всяка цена. Всичко се променя за младия мошеник, когато среща срамежливата медицинска сестра Бренда Стронг, която го кара да преосмисли живота си и бъдещите си планове.

В ролята на агент Хенрати ще се превъплъти актьорът от благоевградския драматичен театър Александър Митев. Франк пък ще бъде изигран от албанеца Бриан Шкодрани, първокурсник в АУБ, участник в четвъртия сезон на музикалния формат "Гласът на Албания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай