Крисия влезе във „Фортисимо в клас" с балада на „Металика"

Крисия влезе във „Фортисимо в клас" с балада на „Металика" | StandartNews.com

Цигуларите братя Зейнарови свириха соловите партии в образователния концерт в Разград

С култовата балада на „Металика" „Nothing Else Matters"/ Нищо друго няма значение/ Крисия просълзи съучениците си от две разградски училища. Малката певица излезе във вторник на сцената в родния си град, заедно с местната филхармония в концерт от образователния проект „Фортисимо в клас", финансиран от Фондация „Америка за България".

Оркестърът , дирижиран от Максим Ешкенази, съпровождаше изпълненията на трима невръстни солисти. Освен Крисия на подиума излязоха и братята Мартин и Александър Зейранови от Варна. По-големият, Мартин , изсвири пролетния цикъл от „ Годишните времена" на Вивалди, а Сашо изпълни пиеса от „Кармен" за цигулка и оркестър.

Повече от 300 четвъртокласници ръкопляскаха френетично на връстниците си и вземаха участие в интерактивния урок по класическа музика. „Фортисимо в клас" шества успешно из България вече пета година и пълни концертните зали с детска публика., напомни ръководителят на проекта Хари Ешкенази. До момента в него са участвали 12 700 деца на 10 години от 40 училища в 5 български града. Съучениците на Крисия от училищата „Васил Левски" и „Никола Икономов" в Разград са третата група четвъртокласници от града, включени в обучителния цикъл. Догодина програмата продължава и към нея ще се присъединят и други разградски училища, обещаха братята Ешкенази.

Чуйте как Крисия изпя „Nothing Else Matters" в "Шоуто на Слави":

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай