Кърнев, Звезди и Кирил Божков - жури на Jägermeister Battle of the bands

Кърнев, Звезди и Кирил Божков - жури на Jägermeister Battle of the bands | StandartNews.com

Стана ясно кой ще оценява българските групи във втория конкурс за рок банда на Kavarna Rock 2015

Авторитетно жури от български музиканти ще бъде отговорно за това кои български групи ще получат уникалната възможност да свирят на една сцена с Twisted Sister по време на десетото юбилейно издание на Kavarna Rock.
Във второто издание на "Jägermeister Battle of the bands", тежката задача да оценяват претендентите за слава се пада на Митко Кърнев от D2, Звезди и Кирил Божков от БТР.

„Малко са хората в България, които разбират от рок музика и смятаме, че сме намерили точните хора, които могат да свършат тази не лека задача", споделят организаторите от Bulgarian Live Music. Кое е журито:

Кирил Божков
Роден е на 26 април 1968г. в град София. Започва да създава и изпълнява прогресив рок с първата си група Атлантида през 1985г. През 1991 събира група Б.Т.Р и участва в издаването на първите два албума – БТР на концерт и Bending the Ruls. След множество промени, през 1993г. сформира групата в настоящия и състав, в който има издадени 11 албума. Божков е автор на музиката и текста на песни като „Елмаз и стъкло", „Спасение", „Цвете от Луната", „Златна рибка", „Дюн", „Море от любов" и мн. други. Негова е и първата в България рок-опера „Приказка за светлината", поставена на сцена през 2002 г. По настоящем Кирил Божков продължава да създава множество музикални проекти.

Митко Кърнев
Роден е през 1974 година в София. Първите си музикални изяви прави през 1991, когато създава ученическата група ES. През 1993 свири с Милена Славова, след това Илия Кънчев го кани за китарист в група Импулс. През януари 1999 създава D2. Митко е основен композитор на групата. Той е автор на хитовете :"Ледено момиче", "Не мога да спра да те обичам", "Аз и Ти" и "100 години", и много други. От 2005, когато за основен вокалист на D2 е поканен Деян Каменов, групата записва в Лос Анжелис албума "6", както и съвсем новият „Феникс". През последните години D2 свири на някои от

най-престижните Европейски рок фестивали, на два пъти е поканена и от групите Bon Jovi и Aerosmith, за откриване на техните концерти в България.

Звездомир Керемидчиев - Звезди
Роден на 3 юни 1964г. През 1986, Антоан Хадад (китарист) кани Звезди да се присъедини към сформираща се група. Той приема като привлича Божидар Главев и Юрий Коцев (барабани). През ноември заедно с Антоний Георгиев-клавишни, Иво Петров-бас и Тони Хадад е основана групата Ахат. През пролетта на 1987, новият басист е Денис Резов. След стотици концерти, през 1989 излиза албумът „Походът" - класическо произведение в българската рок история. Песни като „Дървото", „Земя на слепци", „Брадвата" се превръщат в химни на поколения рок фенове, а „Черната овца" оглавява много класации като номер едно рок песен на България.

През 1999, Звезди основава своята група Аналгин, с която вече има два албума. През март се очаква и новият албум на групата.

Звезди многократно е участвал като жури на различни фестивали и конкурси. Тази работа го прави щастлив защото той вижда как расте едно ново поколение български музикални таланти.

Условия за участие в "Jägermeister Battle of the bands":

До 10 март кандидатите да изпратят на е-mail: [email protected]
- 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език.
(условие е видеата да бъдат качени в YouTube)
- да бъде приложена информация за групата
– лице и мейл за обратна връзка
- предпочитан град за кастинг (София, Пловдив или Варна).
- Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

По изпратените материали предварителен подбор на групите ще се извърши до 22 март. Следващите дни ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в трите града, когато участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай