Горещият джазмен Джеймисън Рос свири в София

Горещият джазмен Джеймисън Рос свири в София  | StandartNews.com

Най-горещото ново име в джаза, Джеймисън Рос, идва за първи път у нас. Забележителният млад талант ще представи разнообразния си репертоар в "София лайв клуб" на 12 февруари.

Рос нашумя през 2012-а, когато печели като барабанист престижния международен джаз конкурс Thelonius Monk. Това му отваря вратите към големия бизнес. Три години по-късно дебютният му албум "Jamison" очарова публика и критика. В албума Джеймисън се изявява не само като отличен барабанист, но и като композитор и вокалист. "Когато спечелих конкурса "Monk", никой не знаеше, че съм и певец, разказва 27-годишният Рос, който пее в 10 от 12-те композиции в диска. Израснал е с музиката в Джексънвил, Флорида, Рос започва да пее в местната църква. Стимулиран от майка си, учи барабани в училище, завършва щатския университет на Флорида.

Рос участва в турнета с джаз артисти от ранга на Сесил Салван и Кармен Лънди, пианисти като Джонатан Батист и Д-р Джон, басиста Крисчън Макбрайд. Самият той определя музиката си най-общо като джаз, но палитрата му е богата - включва блус нюанси, фънк, госпъл... Билетите до 5 февруари са по 30 лева, а от 6 до 12 по 40 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай