Паргов: Ще върнем 1 лв. билетче в София

БСП няма да вдига местните данъци и такси, каза лидерът на БСП-София

Паргов: Ще върнем 1 лв. билетче в София | StandartNews.com

БСП няма да вдига местните данъци и такси и ще върне цената на билетчето за градски транспорт 1 лев. Това заяви в предаването „120 минути” по Би Ти Ви лидерът на БСП-София Калоян Паргов, водач на листата на соцпартията за общински съветници.

"БСП заяви в началото на предизборната кампания, казвам го като официална позиция, че няма да търсим решение на проблемите през вдигане на данъците и таксите. Има достатъчно пари в бюджета. Говорим за 1,5 млрд., 1, 7 млрд. последните години, които трябва да се харчат ефективно, по един по-различен начин, свързан най-вече с качеството и с контрола и ще постигнем видими резултати. ГЕРБ Казват, че не работят на думи, а на дела: "работа, работа", но резултатите през последните 14 години ясно показват, че май думите са повече от работата, която е свършена до този момент. Говоря като оценка и на софиянци", уточни още лидерът на БСП - София.

 

Паргов обърна внимание, че БСП - София са били против вдигането на цената на единичния билет, която се е повишила с 60 %. "Имаше и дело във Върховния административен съд, който за съжаление някак си не можа да стигне докрай", допълни още Паргов.

Време е след 30 години общината да стане майка за кварталите, а не само мащеха, подчерта още Паргов. Попитан кой проблем е най-неотложен за решаване в София, Паргов отговори: "В София, както и в квартала, в който живея, това са вътрешно-кварталната инфраструктура, която е далеч от стандарта на европейска столица. Това е нещо, което и 2015 г. в кампанията го посочихме като проблем. Всички кандидати го поеха като ангажимент, но за четири години нищо не се направи." Според него това няма да е така, ако се отделят достатъчно пари в бюджета и се работи усърдно в тази посока.

Има много теми, които подлежат на референдум, каза още Калоян Паргов. Той припомни, че досега БСП - София е предложила три референдума: за "Софийска вода", застрояването в "Младост" и RDF инсталацията и че трите са били отхвърлени.

По думите му "Граф Игнатиев" и "Дондуков" са айсбергът, който е ударил "Титаникът ГЕРБ" в последната година. На въпрос дали би насочил повече пари във вътрешнокварталните улички или облагородяване на големите булеварди, водачът на листата на "БСП за България" отговори: "Големите булеварди така или иначе са в много по-малка дължина. Общата мрежа в София е близо 4000 км., от които 400-500 км са основните артери, останалите 2500-2600 км - са вътрешнокварталните улици. Това са местата, където ние живеем, където прекарваме свободното си време, където се спъваме в някоя дупка и настъпваме някоя плочка, която ни измива очите с дъждовна вода след паднал дъжд", допълни още Паргов.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай