Диана Иванова откри кампанията си с водосвет

Александър Сано подкрепи любимата си учителка

Диана Иванова откри кампанията си с водосвет | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова откри предизборната си кампания в църквата "Всех Святих" днес преди обяд. Водосвет за здраве и успех отслужи отец Милен в присъствието на областния координатор на ПП ГЕРБ – Русе и народен представител Пламен Нунев, общинския ръководител Росен Даскалов, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на кметства в община Русе.

Преди това Диана Иванова взе участие и в сутрешната литургия като част от църковния хор през последните десет години.

Специално да подкрепи бившата си учителка в Русе пристигна един от успелите нейни възпитаници – актьорът и режисьор Александър Сано. Именно Диана Иванова е човекът, хванал за ръка и завел в театъра малкия тогава Александър.

„Познавам Диана Иванова от 25 години. За първи път откакто имам право да гласувам се замесвам в нещо такова, защото твърдо вярвам, че тя е човек, който може да донесе само и единствено добро на града ми, който аз много обичам. Затова заставам с чисто сърце до Диана Иванова“, заяви обичаният Сано.

„Неслучайно днес откривам кампанията си пред храма „Всях Светих“. Тази църква е символ на опита за унищожаване на вярата и е доказателство, че обединени ние можем да изградим своя храм отново. Да възкресим Русе като най-европейския град в България“, заяви Диана Иванова пред журналисти.

По думите й, решението да се кандидатира за кмет на Русе с подкрепата на политическа партия ГЕРБ, е всъщност явяване на конкурс за работа пред гражданите на Русе. „И тъй като се надявам, вие да сте моите бъдещи работодатели, бих искала да Ви кажа защо смятам, че съм подходяща за тази позиция. Аз съм русенка, инженер, учител, мениджър. Целият си живот съм посветила на това да възпитавам добри, можещи и достойни граждани“, каза още инж. Иванова.

Тя сподели още, че в продължение на 25 години ръководи гимназия, която дава път и професия на много млади хора от Русе. „Ключова дума тук е път – защото голяма част от тях напуснаха града ни и дори страната и се реализираха успешно в чужбина. И това е моя гордост. Но и болка. Защото аз смятам, че в Русе тези хора могат да имат своето място, своята добра възможност за работа и перспектива за тях и семействата им. Въпрос на работа е. Въпрос на добро управленско решение. Като мениджър съм разбрала, че за да се случат нещата, трябва да се фокусираш върху най-много 4 или до 3 приоритета и да работиш за тях, така че те да се превърнат в стъпало към следващите“, каза още Диана Иванова. И допълни, че ще насочи силите си към борбата с обезлюдяването на града, надграждането на работеща администрация в услуга на гражданите, създаването на връзка между образованието, бизнеса и общината и решаването на основните екологични проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай