Десни и леви променят модела в Созопол

Коалиция на промяната застава зад кандидата на БСП за кмет на община Созопол Тихомир Янакиев

Десни и леви променят модела в Созопол | StandartNews.com

Тихомир Янакиев – кандидат на КП „БСП за България” за кмет на община Созопол, получи подкрепата на четири от политическите формации, участвали в изборите за местна власт на 27 октомври. ПП „МИР”, ВМРО, „Движение 21”, Демократична България и БСП се обединиха в неформална Коалиция на промяната.

„Това е принципна коалиция, а не всички срещу ГЕРБ”, обяви кандидатът за кмет на морската община Тихомир Янакиев. „Балотажът в неделя е съдбоносен, той ще посочи накъде ще се движи корабът на Община Созопол“, каза той.
Каузата на застаналите един до друг десни и леви е да променят модела на управление на общината от непрозрачен и безотговорен в открит и честен към хората. „Заедно сме, за да изведем общината от финансовата задлъжнялост, завещана ни от бившия кмет, и между нас няма задкулисни договорки. Имаме ясни решения за многото проблеми на хората от общината. Проблеми, нерешени от управляващите я цели 12 години”, каза още Янакиев. Той призова жителите на общината да не се поддават на манипулации и да не се страхуват и е категоричен, че ще излязат победители от изборите.

КП „БСП за България” и ПП „МИР” символично подписаха споразумение за съвместна работа в бъдещия Общински съвет, където двете формации ще имат необходимото мнозинство от 9 общински съветници. Техните опоненти – ГЕРБ и СДС, са представени от 8.
До втория тур на местните избори кандидатът на "БСП за България" Тихомир Янакиев стигна, след като получи 45,12% или 3366 гласа от упражнилите правото си вот. Кандидатът на ГЕРБ - Красимира Германова, подкрепена от СДС, постигна 32,68% или 2438 души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай