Тенденции на пазара на труда през 2024 г.: Ролята на CVapp в търсенето на работа

Световноизвестният кариерен експерт Аманда Аугустин споделя своята експертиза

Тенденции на пазара на труда през 2024 г.: Ролята на CVapp в търсенето на работа | StandartNews.com

В динамичния свят на пазара на труда през 2024 г. преследването на мечтаната кариера изисква стратегически подход и отлична кандидатура. Докато се ориентираме в тенденциите, които определят професионалния успех, CVapp се очертава като незаменим съюзник на търсещите работа, предлагайки персонализирано решение за създаване на завладяващи автобиографии и осигуряване на кариерни възможности.

Специално за “Стандарт”, световноизвестният кариерен експерт Аманда Аугустин споделя своята експертиза за приключението, наречено “търсене на работа”:

"Пазарът на труда през 2024 г. се характеризира с бързи промени и нови тенденции, които предизвикват кандидатите да се адаптират и да покажат ефективно своите умения. Дистанционната работа, развиващите се технологични изисквания и акцентът върху разнообразните умения променят динамиката на набиране на персонал. За да просперират в този променящ се пейзаж, търсещите работа трябва да бъдат проактивни и стратегически ориентирани. Една от основополагащите стъпки е представянето на перфектна и въздействаща автобиография, която не само да отговаря на стандартите в бранша, но и да се откроява в претъпкания списък с кандидати. В търсенето на мечтаната работа CVapp служи като мощен инструмент за рационализиране на процеса на кандидатстване."

CVapp, световноизвестният и популярен инструмент за изготвяне на сивита, постигна значителен успех през 2023 г., като генерира впечатляващия брой от 30 милиона автобиографии. Наличен в над 30 държави по света, CVapp успешно помага и на българските кандидати в пътя им на кариерно развитие.

Платформата разбира спецификите на сивитата в различните сектори. Благодарение на огромния набор от шаблони, предназначени за различни кариери, търсещите работа могат без усилие да адаптират своите CV-та и мотивационни писма, така че да отговарят на очакванията на желаните от тях индустрии.

Аманда Аугустин също споделя: "Пазарът на труда сега набляга на широк спектър от умения извън традиционните квалификации. CVapp използва подход, ориентиран към уменията, който позволява на потребителите на инструмента успешно да откроят своите компетентности, в съответствие с търсенето на професионалисти с гъвкави умения."

CVapp не е просто инструмент за създаване на CV-ата, а стратегически партньор в кариерното ви пътуване. Приемайки най-новите тенденции на пазара на труда, компанията дава възможност на потребителите да се представят като най-добрите кандидати в постоянно променящия се професионален свят.

Тенденции на пазара на труда през 2024 г. според Аманда Аугустин, главен кариерен експерт в CVapp.bg

Аманда Аугустин коментира и промените, които можем да очакваме тази година на пазара на труда, и какво ще означават те за търсещите работа:

Уменията и знанията, необходими за изпълнение на нашите професии, ще продължат бързо да се развиват, за да са в крак с въвеждането на новите технологии и автоматизацията. Всъщност в едно проучване от 2023 г. се посочва, че средният период на полуразпад на уменията, отброяващ кога даден набор от умения не е ефективен, вече наброява по-малко от пет години, а в някои технологични области е само две години и половина.

Тази година специалистите, които искат да запазят своята актуалност в бранша или да изпъкнат на пазара на труда, ще трябва да се насочат към повишаване на квалификацията - процес на подобряване на съществуващия набор от умения или придобиване на нови умения, които са търсени в даден бранш или професия, както и към преквалификация - процес на усвояване на напълно нов набор от умения, които може да не са свързани с настоящата работа или опит.

Въпреки че чатботовете на GenAI като chatGPT се появиха на първите страници на вестниците през 2023 г., тази година очакваме все повече хора, търсещи работа и работодатели да използват други инструменти на GenAI и AI, за да автоматизират определени задачи и да подобрят както ефективността, така и качеството на своите дейности. Търсещите работа ще могат по-лесно и бързо да актуализират и оптимизират своите CV-та, да адаптират мотивационните си писма и да изготвят модели на комуникация за потенциални работодатели.

Освен това кандидатите могат да използват платформи, задвижвани от изкуствен интелект за интервюта тип “имитация”, за да се упражняват за процеса на интервюиране за конкретни роли или компании. Това ще бъде особено полезно, тъй като търсещите работа трябва да очакват да получават все повече покани за автоматизирани интервюта чрез платформи като HireVue, които записват отговорите на кандидатите на поредица от автоматизирани въпроси и след това анализират отговорите им с помощта на алгоритми.

Очаквайте през тази година в сектора на кариерните услуги да се използват повече инструменти, управлявани от изкуствен интелект, и други технологии, за да се предоставят по-персонализирани препоръки за работа и кариерни съвети въз основа на онлайн дейностите на даден човек, неговите предпочитания за работа и предишни кандидатури за работа. Търсещите работа, които искат да се възползват от тези технологични постижения и да подобрят точността си при кандидатстване, ще трябва да се уверят, че профилите им в LinkedIn, както и другите борси за работа и платформи за кариерни услуги, са изрядно попълнени и персонализирани, за да отразяват настоящите им предпочитания за работа и цели.”

За да научите повече за CVapp и за да започнете да градите своя път към професионалния успех, разработен от специалисти като Аманда Аугустин, посетете https://cvapp.bg/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи