Пишат правила за отнемане на лицензи на ЕРП-тата

Пишат правила за отнемане на лицензи на ЕРП-тата | StandartNews.com

София. Процедурата по отнемане на лицензите на трите електроснабдителни дружества е достигнала до задънена улица. Това съобщи Милена Миланова, член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), пред депутатите от парламентарна комисия, наблюдаваща работата на енергийния регулатор.

Проверките са приключили, но ДКЕВР е установила сериозни пропуски в Закона за енергетиката по отнемането на лицензите. Става въпрос за неясноти по функциите и статута на особения управител, който трябва да влезе от името на държавата в електроснабдителните предприятия след отнемане на лиценза им.

ДКЕВР, заедно с юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", е изготвила проект за промени в закона, които ще попълни липсите, съобщи още Милена Миланова. Тя обаче призна, че проектът още не е представен никъде и обеща до дни да бъде връчен на депутатите.

Депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов разкритикува ДКЕВР за това, че проектът не е внесен досега, при положение, че процедурата за промяна на Закона за енергетиката между първо и второ четене в пленарна зала приключва в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай