Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав за българска марка

Световно известната фасада на Кулата на Nasdaq, на Тайм Скуеър, посрещна деня със специален поздрав за 17-тата годишнина на Webit

Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав за българска марка | StandartNews.com

Генералното консулство на България в Ню Йорк написа във Фейсбук: “Днес, на емблематично за бизнеса в Ню Йорк място, Кулата на Nasdaq на Тайм Скуеър, е качено дигитално поздравление по повод 17-тия рожден ден на създадената в България платформа Webit!”

Nasdaq е една от най-големите борси в света, а  световно известната им мултимедийна фасада в Манхатън, е вдин от символите на капиталовите пазари на Планетата.

“Nasdaq поздравява Webit за  17-та им годишнина и неспирната им работа по насърчаване на иновациите и предприемачеството в глобален мащаб.”

За последните 17 години Webit се разраства до глобална платформа, форуми и хъб за идеи за бъдещето на човешкия вид, в която участват световни политически и бизнес лидери, иноватори, едни от най-големите инвеститори и медии. 

Др. Пламен Русев, основател на Webit, коментира:Днес 17 години след старта на Webit и превръщането му от български в глобален бранд, който получава поздрави за 17тата си годишнина от цял свят, искам да благодаря на всички, които повярваха в нашата визия и мисия за бъдещето на България и света; благодарности към стотиците хиляди посетители на 4 континента, към хилядите ни партньори, и най-вече към екипа ни!”

Историята на създаването на Webit е изключително вдъхновяваща. През 2006 след поредна успешна сделка с негово бизнес начинание във високите технологии, д-р Русев започва да мисли как може да помогне и да върне към обществото и България. През това време той работи и живее в Лондон и Цюрих. “Започнах да мисля за даване и връщане към обществото, в което съм бил роден и за значението на този акт в моя живот.” - споделя Русев.

“Започнах да разбирам, че щастието се чувства лично, но се стимулира от средата и всъщност е колективно преживяване, а не one-man-show. И за това много хора избират по-бързия път към него - например да отидат да живеят в друга държава, където има повече щастливи хора… Аз избрах да се върна в страната си и да помагам около мен да се появят повече щастливи хора, като създаваме възможности за тях да се чувстват реализирани, част от една общност, част от хора, които сами коват бъдещето си. За целта трябваше да пренесем възможностите, които ме привличаха мен самия в Лондон и Цюрих и да ги направим налични в София.”

Резултатът е Webit.

Това, което започва като личен ангажимент, да дава обратно на България и обществото, прераства в размер и мащаб, за които днес Nasdaq и световни медии пишат и поздравяват.

За 17 години, Webit е привлякъл в България стотици инвеститори, а десетки от тях са направили инвестиции; спомогнал е за откриването и развитието на десетки компании; детайлни изчисления на индустрията за конгресен туризъм показват, че икономическият ефект за София от домакинстването на глобални издание на Webit е над 60 милиона евро. 

Webit.Foundation работи с правителства на редица държави, но и днес  най-важния смисъл и мисия е как помага на общността, в която се провежда, за да създава повече възможности и повече щастие за хората.

На 23-24 Октомври 2024 в София ще се състои световното издание на Webit Festival, което ще се проведе със стратегическото участие на правителството на България.

Правителства и бизнес  лидери от цял свят ще дискутират промените в новата икономика, доминирана от изкуствен интелект и фокусирана върху устойчивостта. Роботи, дронове и експериментални прототипи ще кацнат в София и посетителите на Webit ще могат да се докоснат до бъдещето чрез тях и форума. 

Честит рожден ден на Webit!

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай