Аржентина изкарва суперкола

Bucci Special, задвижван от AMG, дебютира утре в Буенос Айрес

Аржентина изкарва суперкола | StandartNews.com

Аржентина излиза на "бойното поле" на суперавтомобилите. Това става благодарение на усилията на бившия пилот от Formula 1 Клемар Бучи и неговия племенник.

Така утре на започващото в Буенос Айрес автомобилно изложение ще дебютира супер спортния и луксозен Bucci Special, който се очаква да бъде един от най-интересните и атрактивни модели по време на шоуто. Освен с доста атрактивния си дизайн, колата може да се похвали и с уникална мощ, осигурена от 7.3-литровия двигател с 600 конски сили. Разработката на Bucci Special е започнал преди няколко години лично Клемар Бучи. Смъртта му през януари 2011 г. обаче не загробва проекта. От този момент нататък с него се заема племенникът на пилота от Formula 1 - Пабло Бучи, който решава да довърши разработката на чичо си и да я нарече на негово име. Така за малко повече от 2 години суперавтомобилът Bucci Special е завършен и ще бъде показан пред широката публика утре.


Въпреки че все още няма обявена цена, сапоред известните до момента спецификации на Bucci Special, колата никак няма да е евтина и ще могат да си я позволят само избрани и изключително богати автоманиаци. Ако изобщо тръгне да се продава. Возилото, което е представител на роудстърите, е стъпило върху тръбна рама, а напълно откритото купе е изработено от въглеродни влакна, съобщава www.autoblog.com. Двуместният "звяр" се задвижва от център-задно разположен 12-клапанов атмосферен двигател на AMG с обем от 7.3 литра, осигуряващ мощност от 600 коня. Задвижването пък е поверено на 6-степенна скоростна кутия, изработена специално от Pagani. Какви точно качества може да покаже Bucci Special на пътя или пистата засега обаче е тайна. Липсва и информация дали суперколата ще се продава и дали въобще ще бъдат произведени още бройки. Съвсем не е изключено обаче при интерес от някой заможен кандидат Пабло Бучи и екипът му да запретнат ръкави и да започнат да печелят от реализацията на мечтата на чичото Клемар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай