Революция от световен гигант! Изненадата

Икеа ще подготвя по-добри услуги в областта на интериорния дизайн

Революция от световен гигант! Изненадата | StandartNews.com

Шведската международна компания за производство и продажба на мебели "Икеа" (IKEA) обучава служителите в колцентровете си в познания по интериорен дизайн. Така служителите ще могат да оказват компетентна помощ на клиентите, докато в същото време чат-бот с изкуствен интелект, наречен "Били" (Billiе), ще бъде ангажиран да отговаря на по-стандартните запитвания, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

През април "Икеа" разшири услугите си за интериорен дизайн в Великобритания и САЩ, след като те вече стартираха в части от Европа, Австралия, Обединените арабски емирства и др.

В Обединеното кралство клиентите плащат 25 паунда ($31,44) за 45-60 минути видео разговор за съвети за интериорен дизайн и списък с предложени продукти и могат да платят 125 паунда за провеждането на три консултации за дизайн на работно пространство, етажен план и 3D визуализации.

Холдинговата компания "Инка" (Ingka Group), която управлява повечето от магазините на компанията, обви, че е обучила 8500 служители в кол центрове като консултантипо интериорен дизайн от 2021 г. насам, докато чат-ботът "Били", стартиран същата година с име, вдъхновено от гамата библиотеки Billy на "Икеа", е обработил 47 на сто от запитванията на клиенти към кол центровете през последните две години.

"Ние се ангажираме да засилим компетентността на колегите, чрез учене през целия живот и развитие и преквалификация, както и да ускорим създаването на нови работни места“, каза Улрика Бисерт,глобален мениджър ангажиран с политиката за персонала и културата в "Инка".

На въпрос дали увеличеното използване на изкуствен интелект вероятно ще доведе до намаляване на броя на служителите в компанията, Бисерт посочи че не се наблюдава подобен процес.

Продажбите по телефона или видео на продукти и услуги чрез дистанционния канал за интериорен дизайн на "Инка" представляват 1,3 милиарда евро (1,40 милиарда долара) приходи през финансовата 2022 г., или 3,3 на сто от общите. От "Инка" посочиха пред Ройтерс, че имат за цел да увеличат този дял до 10 на сто до 2028 г. като част от стремежа им да се харесат на клиенти от младите поколения.

За сравнение, онлайн продажбите на продукти чрез уебсайта на "Икеа" възлизат на около 9,9 милиарда евро или 25 на сто от общите продажби през финансовата година приключваща на 31 август 2022 г.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай