Промени в ръководството на “Дънди Прешъс Металс”

Промени в ръководството на “Дънди Прешъс Металс” | StandartNews.com

През месец февруари Висшето ръководство на канадската компания "Дънди Прешъс Металс" оповести повишението на проф. д-р инж. Илия Гърков в позиция Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор. 
На 27 март г-н Гърков съобщи за организационни промени в оперативния екип:

"Като част от постоянните ни усилия да позиционираме ДПМ така, че да отговаря на сегашните и бъдещи нужди на нашата дейност, имам удоволствието да представя промени в ръководството на оперативните дейности, проектите и корпоративните функции. Промените влизат в сила от 1 април 2024 г."

Инж. Ирена Цакова поема ролята на Изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД. Г-жа Цакова има подчертани лидерски умения с акцент върху ангажираността на местните общности и умения да работи с външните заинтересовани страни, които са необходими за тази позиция. Тя ще бъде първата жена в компанията "Дънди Прешъс Металс" на такава длъжност.

Инж. Любомир Хайнов поема ролите на Вицепрезидент "Оперативна готовност" на компанията "Дънди Прешъс Металс" и Изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД. След няколко години в ролята на Генерален мениджър на "Ада тепе" г-н Хайнов се завръща отново в Челопеч. Той поема отговорност за готовността на компанията за бъдещи производствени дейности. На новата си позиция, чиято цел е да подготви организацията за новите производствени дейности, Любомир Хайнов ще работи в тясно сътрудничество с екипа на "Проекти" за синхронизиране на проектите с бъдещия оперативен дизайн, преработката и ефективността на плановете за добив. Благодарение на придобития опит от "Ада тепе" той е добре подготвен за новата роля. 

Инж. Цветомир Велков става Вицепрезидент "Технически служби" на компанията "Дънди Прешъс Металс". След няколко години като Генерален мениджър на "Челопеч" той ще работи на тази нова за компанията позиция в сътрудничество с оперативните и проектните екипи за посрещане на нуждите на бизнеса. Г-н Велков има опит на редица лидерски позиции в техническата сфера, включително подобрения на производствените дейности и изграждането на СМАРТ центъра в "Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД. 

Инж. Константина Градева-Василева ще поеме разширена роля на Корпоративен Директор "Здраве, безопасност и околна среда" за изпълнение на програмите за безопасност в цялата компания "Дънди Прешъс Металс". Тя има над 10 години опит в управленски позиции в българските дружества на компанията, включително ключова роля в програмата "Видимо и осезаемо лидерство".

 

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор

Досегашният старши вицепрезидент "Оперативни дейности" в Европа поема още по-големи отговорности в минната компания

Висшето ръководство на канадската компания "Дънди Прешъс Металс" оповести повишението на проф. д-р инж. Илия Гърков в позиция Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор.

"Илия е доказал забележителното си умение да постига убедителни резултати, да преобразява минни обекти в предприятия от световна класа и да развива стабилни връзки със заинтересованите страни. Опитът и техническите му познания, в допълнение с лидерските му качества, ще подхранят организацията ни по пътя към развитие и органичен растеж". Това   отбеляза Дейвид Рей, президент и главен изпълнителен директор на "Дънди Прешъс Металс".

В новата си роля Илия ще отговаря за производствените предприятия и проектите на "Дънди Прешъс Металс", за спомагателните технически и функционални области, и ще продължи да ръководи стратегията за проучвателни дейности.

Богатият опит и познания на Илия, придобити в продължение на повече от 30 години стаж в минната индустрия, са ключови за тази роля. инж. Илия Гърков се ползва с изключителна репутация в компанията като важен участник в трансформирането на рудник "Челопеч" в минно предприятие от световна величина, успешното въвеждане в експлоатация и достигане на производствения капацитет на рудник "Ада Тепе", развитието на стабилни взаимоотношения със заинтересованите страни. С работата си през последните години той оказва решаващо въздействие върху напредъка на проучвателните дейности в България и Сърбия. 

По професия Илия е минен инженер, с докторска степен от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", София. Завършил е Програмата за висши ръководни кадри на London Business School.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Gosho
преди 1 седмица

Tezi sa nai golemite moshennici ot bg.strana.Poznavam gi vsickite.Davat im zaplati okolu 10-15 000. Euro.Na rabotnicite im davat okolu 2-3 000 lv.na mesec.Eto tova e eksploatacia na covehkia trud!

Откажи