Петък,

Радев: Следим реки и язовири, за да не се повтори драмата в Бургас

От: Администратор -
101
Радев: Следим реки и язовири, за да не се повтори драмата в Бургас
A
A
A

"В схемата има замесени доста хора". Това заяви за Нова тв вътрешният министър Валентин Радев по повод разкритията на "Господари на ефира", че полицаи от Павликени крадат бензин за лични цели. Той коментира: "В схемата има замесени доста хора. Следим ги и сме правили записи с всички средства. Знам за случая, откакто съм министър. С "Господари на ефира" сме работили почти успоредно".

Радев уточни, че разследването на кражбите е отнело повече време, за да могат да се съберат годни материали, които впоследствие да не бъдат отхвърлени от прокуратурата.

По повод разследването на NOVA за измамата с таксита-менте той заяви: "Имаме две проверки направени - в края на септември и началото на октомври. Има три досъдебни производства. Работили сме заедно с Икономическа и Пътна полиция".

По-рано екип на „Здравей, България" показа как коли, боядисани в жълто, возят пътници от Летище София. За 5 километра шофьорите поискаха 30 лева, а на чужденка дадоха медицинска бележка вместо касов бон. Радев увери, че човекът от репортажа на Вероника Димитрова е установен.

"Господари на ефира" с трети репортаж за източването на гориво от полицаи в Павликени

Той съобщи, че след предупрежденията на синоптиците за обилни валежи е създаден кризисен щаб за контрол и координация: „Изпратили сме хора навсякъде. Следим реки, язовири. Идеята на щаба е да не се повтори това, което стана в Бургас".


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com