Съдят фермери за отвлечен и закопчан с белезници работник

Съдят фермери за отвлечен и закопчан с белезници работник | StandartNews.com

Банско. Трима мъже от Банско застават на подсъдимата скамейка за отвличане и държане в плен на работник във ферма край курортния град. Похищението е извършено на 11 август преди четири години.

Към 09,00 часа банскалиите причакали Димитър Узунов в района на жп гарата в зимния курорт и го отвлекли. Насилниците качили жертвата в лек автомобил "Фолксваген Голф" и го откарали в конюшня в местността Конещица. Там го пребили и го оковали с белезници за метална решетка в един от боксовете за животните. След това заключили помещението и си тръгнали, като оставили пленника в безпомощно състояние. Димитър Узунов останал вързан цялата нощ. На сутринта обаче, въпреки белезниците, успял да извади от джоба си мобилния си телефон и потърсил помощ от полицията. Изпратените на място униформени служители освободили клетника, а по-късно арестували похитителите.

Оказало се, че отвлеченият мъж е работник във фермата на бащата на единия от банскалиите. Те решили да го накажат, след като имали съмнения, че краде от стопанството, а малко преди похищението го спипали с поредната открадната вещ от фермата. Тримата мъже от Банско ще бъдат съдени за отвличане, законът предвижда от 3 до 10 години затвор за подобно деяние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай