Съдът решава съдбата на заловения у нас французин

Съдът решава съдбата на заловения у нас французин | StandartNews.com

София. Хасковският съд решава каква е съдбата на Фриц - Жоли Жоашен. Той бе задържан с европейска заповед за арест по обвинение от френските служби, че е участвал в престъпна група, подготвяла терористични актове.

Малко преди да се изправи пред съда по това обвинение, Жоашен ще чуе решението по друго обвинение- за отвличането на 3-годишното му дете. Сигналът подава съпругата му.

По това обвинение съдът вече веднъж заседава , но делото беше отложено заради законовите срокове, които текат, след като Жоашен пожела доброволно да бъде предаден на френските власти .

Въпреки че се отнасят за едно и също лице, съдът у нас не обедини двете европейски заповеди в едно дело, тъй като, според закона, ако той бъде екстрадиран заради отвличането на детето си, то френските магистрати няма да могат да го съдят по другото обвинение - за тероризъм и обратното .

Припомняме , че Жоашен призна, че се познават от деца с братята Куаши и са израснали в един квартал. Пред bTV той заяви, че преди атентата в Париж е имал бизнес контакти с Шериф Куаши - свързани с търговия на дрехи, обувки и чанти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай