Прокуратурата подгони полицайката Симона. Ще има ли справедливост

Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Семерджиев 

Прокуратурата подгони полицайката Симона. Ще има ли справедливост | StandartNews.com

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу отстранената полицайка Симона Радева. Това става след като по-рано СДВР обяви, че тя е отстранена от длъжност.

Ето какво съобщават от обвинението: 

"Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Г. С. дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. г., при което е причинена смъртта на две лица.

Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Г. С., както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай