Постоянен арест за бащата, малтретирал момиченцето си

Постоянен арест за бащата, малтретирал момиченцето си | StandartNews.com

Бащата на малката Станка, който я преби зверски преди няколко дни, получи най-тежката мярка от Варненския окръжен съд - задържане под стража. Милко Стоянов от квартал Максуда бе обвинен в опит за убийство и за блудство на малолетното дете.

25- годишният мъж е съпричастен към тежките престъпления за които е привлечен като обвиняем. Опитът за убийство на собствено дете се наказва от закона със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Наказанието за блудство с малолетно лице е от 1 до 6 години "лишаване от свобода". Независимо от чистото съдебно минало на Милко, съдът намира, че той е с изключително висока степен на обществена опасност заради нечовешкото насилие над собственото дете, осъществено с бруталност и незачитане на човешкия живот и здраве - обстоятелства, които водят съда и до втория законосъобразен извод, че ако е на свобода обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление, съобщават от ВОС, цитирани от БГНЕС.

Съдебно-медицинската експертиза показва, че има десетки травматични увреждания по тялото на детето, част от които са на 10 дни. Детето все още е в кома и има сериозна опасност за живота. До момента полицията е разпитала множество свидетели, които са обяснили, че Станка и майка й са подлагани на системен тормоз.

"Не съм бил детето си, бих жена си, защото тя го би. След това съседите ме биха. Никога не съм го удрял. Жена ми замина бременна за Франция да проституира и се върна след година", каза обвиняемият пред "Петел" на излизане от залата.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай