Камера улови кола на магистрати в нарушение

Камера улови кола на магистрати в нарушение | StandartNews.com

Камера е заснела нарушение на служебен автомобил, собственост на Административния съд в Монтана. Електронният фиш за превишена скорост бил потвърден от Районния съд в Мездра, на чиято територия е констатирано нарушението, но от съдилището в Монтана обжалвали санкцията. Така делото стигнало до Административния съд във Враца, който преди дни трябвало да прецени дали да потвърди или отмени глобата на колегите си от Монтана.

Съдът обаче си направил отвод по случая. В мотивите си магистратите от Враца изтъкнали, че са в близки отношения с колегите си, председателите на двете съдилища поддържали близки колегиални отношения и често се срещали на различни мероприятия. Поради тази причина преценили, че следва да си направят отвод.

След отказа за разглеждане от страна на съда във Враца делото е изпратено на Върховния административен съд, който ще прецени кой да се занимава с електронния фиш на монтанските магистрати. Установено е, че колата, която е заснета в нарушение, е управлявана от шофьора на административния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай