Златанова: Нямахме информация от външно за Боевски

Златанова: Нямахме информация от външно за Боевски | StandartNews.com

София. „Нямахме информация от Министерство на външните работи (МВнР) за това, че на Гълъбин Боевски е издаден очевидно документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия". Това каза пред журналисти вицепремиерът Зинаида Златанова преди да започне редовното заседание на ВСС. "Учудващото е, че външно министерство не е имало информация от посолството ни в Бразилия, както става ясно от говорителя на МВнР", каза още тя по повод мистериозното завръщане на Гълъбин Боевски от сряда.

„По официален път не сме имали искане за изтърпяване на наказание на осъдено лице в България", допълни Златанова и увери, че по официален път Министерството на правосъдието не е въвлечено в случая.

„Няма мистерия около завръщането на Гълъбин Боевски. Той е напуснал Бразилия с временно издаден паспорт от българското посолство", каза по-рано днес говорителят на външно министерство Ивайло Кашканов за БНТ.

Вчера, 23 октомври, Гълъбин Боевски се прибра неочаквано в страната с полет от Париж. "Няма какво да кажа", каза той на излизане от софийското летище пред камерата на БНТ. „Беше важно за вас преди две години, вече не е важно!", добави шампионът преди да отпътува с таксито, в което се качи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай