Осъдиха Боевски на 9 години и 4 месеца затвор

Осъдиха Боевски на 9 години и 4 месеца затвор  | StandartNews.com

 София. Гълъбин Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия. Той беше задържан на 24 октомври на летището в Сао Паоло със 7 килограма и 200 грама кокаин, заедно с дъщеря му Сара. Наркотикът бе намерен в тайници в куфарите на спортиста.

Това е първата инстанция на бразилската правосъдна система, а максималната присъда е 20 години затвор, съобщи TV7. Пред телевизията адвокатът на Боевски – Леандро Перейра коментира, че ще обжалва присъдата пред втората инстанция на бразилския съд. Присъдата не е изненадваща, като се има предвид, че делото беше гледано от една от най-строгите съдийки – Мария Ду Прадо.

Българският олимпийски шампион по щанги ще трябва да плати и парична глоба. Боевски е осъден да внесе 30 минимални месечни заплати, което прави около 12 400 лева.

Делото срещу Боевски започна на 6 март. По време на първото изслушване през март бяха разпитани двама свидетели. Единият бе служителка на хотела, в който е бил Боевски с дъщеря си, а другият -федерален полицай. Тогава свидетелства и Боевски.

Той повтори тезата си за невинност и разказа подробно с какво се занимава. Спортистът подчерта, че не може да има нищо общо между спорта и дрогата. Съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай