Внимание! Кречетало в ефира!

„Дондуков“ 2 активира съветски възпитаник на заплата при олигарха Цветан Василев, за да отвлича вниманието от разкритията срещу хората на президента

Внимание! Кречетало в ефира! | StandartNews.com

Точка първа – отвличане на вниманието. Когато философът-лингвист Ноам Чомски съставя прословутия си списък с „10 стратегии за манипулация през медиите“ едва ли е очаквал, че десетилетия по-късно той ще е също толкова актуален, колкото и във времената, в които описва тези техники. По принцип – с идеята да ги разобличи. Уви, те съществуват и до днес, а съвременните пропагандни центрове, особено тези, чиито конци се дърпат от Москва, буквално са ги „взели на въоръжение“.

Използвайки ги като наръчник за провеждане на дезинформационни кампании. На първо място в списъка е вече споменатата техника на „разсейване“. Примерите са неизброими, в това число и от последния уикенд, когато в медийния ефир беше активирано кречетало, за да отвлича вниманието на обществото от скандала с разкритията срещу президентската администрация. Тук е моментът да уточним, че в общественото съзнание кречеталото може и да е възприемано главно като детска играчка, но то често пъти се използва от ловците при гонки. Точно заради способността му да вдига оглушителен шум.

Именно в ролята на кречетало влезе в неделя бившият военен министър, московски възпитаник, кадър – според редица публикации, на две тоталитарни разузнавания (комунистическото РУМНО и разузнавателното управление на Съветската армия) и дългогодишен служител на заплата при подсъдимия за източването на КТБ банкер-олигарх Цветан Василев – Бойко Ноев.

Под претекста, че ще коментира прокурорското разследване срещу шестима руснаци за взривовете в складове за боеприпаси у нас, Ноев всъщност използва дадения му ефир, за да отвлече вниманието от разкритията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който насочи прожекторите към президентството и множеството сигнали, че съветници на държавния глава са в центъра на корупционни схеми, пълнещи „Дондуков 2“ с кеш. „В интерес на обществото е да видим изсветляване и в президентството, но и да видим какво има в тъмните страници от материалите, с които правителството на САЩ санкционира по Глобалния пакт „Магнитски“ депутата от ДПС“, завъртя кречеталото Ноев.   

Да оставим настрана, че да поканиш съветски агент и дългогодишен служител на покровителстван от Кремъл олигарх да говори за „руски връзки“ е като да пуснеш канибал да рекламира вегански начин на живот. Но всичко, което Ноев изстреля от ефира на БНР, всъщност са добре познати и опровергавани от години, до степен на втръсване, лъжи и манипулации. Като се тръгне от абсурда да се пробва да прикачи на Пеевски имагинерни „руски връзки“, при положение, че именно депутатът от ДПС е инициатор на половин дузина законопроекти и сигнали до институциите, имащи за цел да ограничат руското бизнес и политическото влияние у нас.

В това число трупането на свръхпечалби през руската „Лукойл“ – десетки милиони, с които Пеевски алармира, че Москва финансира инвазията си в Украйна. И се продължи през изброените „Дунарит“ и БТК, които, не друг, а дългогодишният работодател на Ноев - Цветан Василев, се пробва да подари на приближения до Путин руски олигарх Константин Малофеев в опит да си осигури защита. И се стигне до санкциите по „Магнитски“, които се обжалват от Делян Пеевски в американски съд и за които стана пределно ясно, че се базират не на факти, а на доноси и „медийни“ публикации, в които вече никой не вярва поради явната несъстоятелност на твърденията.  

По-важният въпрос е защо точно Бойко Ноев беше активиран да брани „Дондуков 2“ като атакува за пореден път председателя на ПГ на ДПС.

Отговорът е видим за всеки, който погледне отвъд лансираните от Ноев манипулации. Ексвоенният министър и олигархичен храненик бе в инициативния комитет, издигнал номинацията на Румен Радев за втори мандат като президент. Същият Радев, чиято кандидатура за държавен глава е била консултирана от соцлидера Корнелия Нинова с о.з. генерала от ГРУ (наследникът на военното разузнаване на Съветската армия, чийто агент се твърди, че е бил и самия Ноев) Леонид Решетников.

По признания на самия Решетников, който през 2019 г. беше обявен за персона нон грата за България заедно с Константин Малофеев заради опитите им да манипулират общественото пространство у нас, за да променят геополитическата ориентация на страната ни от евроатлантическа към сателитна на Кремъл. Все доказани факти, които не могат да бъдат заглушени с лъжи. Било то и от кречеталото на съветски възпитаник, криещ се камуфлажно под лустрото на уж „демократ“ с надеждата, че така ще покрие биографията и службата си в полза на руските интереси.         

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Баба Яга
преди 2 месеца

Спокойно г-н Кръстев. Сибир е голям. Има място и за Вас.

Откажи