ВМРО иска от кабинета готовност за украински бежанци

ВМРО иска от кабинета готовност за украински бежанци | StandartNews.com

Стара Загора. Не сме съгласни с бодряшката информация на външния министър Кристиян Вигенин, който след визитата си в Украйна заяви, че „в Крим всичко е спокойно" и настояваме за ясна и категорична позиция на правителството и конкретни мерки на загриженост за нашите сънародници там. Това заяви зам.-председателят на ВМРО – БНД Кристиян Петков в сряда, който огласи общата позиция на партията по кризата в Украйна.

 

Според войводите кабинетът Орешарски трябвала да предвиди средства за посрещане на евентуална бежанска вълна към България, както и подходящите места, в които да бъдат настанени нашите сънародници. „Не когото му дойде времето, а сега искаме да знаем какво предвижда правителството и готово ли е да посрещне бежанци от българската диаспора в Украйна", добави Петков.

 


Войводите не подкрепяли идеята на някои националистически организации да се изпратят паравоенни формирования в защита на нашите сънародници на Кримския полуостров. „Когато е трябвало ВМРО е изпращала чети в защита на българите в поробените земи, сега е друго време", аргументира се зам.-шефът на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай