Влиза ли ИТН в коалиция? Истината от Тошко Йорданов

Зам.-председателят на партията каза в кого няма да работят

Влиза ли ИТН в коалиция? Истината от Тошко Йорданов | StandartNews.com

"Има такъв народ" гледа към 48-ия парламент. На кое място ще бъдем решава избирателят. Ще бъдем там където ни поставят. Имаме някакви очаквания, но е излишна спекулация. Това отбеляза зам.-председателят на партията Тошко Йорданов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Йорданов уточни, че досега "Има такъв народ" не се явявала в коалиция, няма и да го направи и сега.

Тошко Йорданов закова Лена. Разкри издънките й

Дали ще сме опозиция или в управлението зависи от конфигурацията в парламента. Това говорене, че изборите са нещо страшно е прикритие на риска на някои политици да не излязат от властта. Изборите са най-нормалното нещо в демокрацията. Хората трябва да решават в криза кой трябва да управлява. Ние като управляващи, с какво помогнахме тези кризи да бъдат решени. Бяхме част от управлението, казахме какво трябва да се направи и бяхме обвинени във вътрешна опозиция. Казахме за някои неща, че не са правилни и в момента това се доказва, отбеляза депутатът от "Има такъв народ".

Йорданов заяви, че два закона приети в Народното събрание са паднали в Конституционния съд, което е позор. 

Никола Минчев беше свален след като излязохме от коалицията. По наше предложение, не на ГЕРБ, защото наруши правилата на парламента. Не е противоречие, че бихме го подкрепили за премиер. Ние не искахме Кирил Петков и Асен Василев, каза още той.

Йорданов коментира, че не е нарушил никакви правила с идването си в парламента с тениска с надпис "Harvard law". И добави че е било закачка към началника на кабинета "Петков" Лена Бориславова. В следващия парламент няма да работим с ГЕРБ, ДПС и Възраждане". Дори и ГЕРБ да ни поканят на разговори ще им кажем, че няма да управляваме с тях, отбеляза още Йорданов.

От „Продължаваме Промяната” обвиняват „Има такъв народ”, защото иначе трябва да признаят, че са допуснали много грешки, коментира още Тошко Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай