Понеделник,

Министър изумен! Фонд с 1 милиард – на загуба

От: СТАНДАРТ -
Министър изумен! Фонд с 1 милиард – на загуба
A
A
A

Фондът на фондовете, който управлява малко над 1 милиард лева, е на загуба. Изумлението си от този факт изрази финансовият министър Асен Василев изрази в интервю за бТВ. Фондът е трябвало да бъде подпомогнат с 22 милиона, което е невероятно. Тази седмица започвам щателна проверка, защото фондът е на подчинение на Министерство и финансите и искам да разбера как така е на забуга, заяви Василев. Той уточни, че и ББР е на загуба.

ВИЖ ОЩЕ: Финансист № 1: Актуализация ДА, нов дълг - НЕ

Фондът на фондовете управлява средства по европейските програми. Да управляващ фонд и банка с ресурс над 1 милиард и да си на загуба е силно притеснително, каза Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Невероятно! Фирма за копане къта 32 милиона в кеш

Той съобщи, че задълженията на фирмите към хазната за данъци и осигуровки са реално 5 милиарда лева. С лихвите обаче те стават 10 милиарда.

Вече има фирми, които звънят в министерството, за да искат погасителен план. Такава фирма е „Брикел”. Тя дължи 42 млн. лв. осигуровки. Още 5-6 фирми са искали план за изплащане на задълженията си. Господин Спецов, директорът на НАП си следи нещата, каза министърът. Той съобщи, че когато Спецов е работел с НАП е бил основна връзка на Европол по линия на данъчните измами.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички