Невероятно! Фирма за копане къта 32 милиона в кеш

Започва проверка на компанията за земекопна дейност

Невероятно! Фирма за копане къта 32 милиона в кеш | StandartNews.com

Фирма за копане къта 32 милиона в кеш. Разкритието направи служебният финансовият министър Асен Василев в интервю за бТВ.

Над 13 000 са компаниите, които имат касова наличност над 100 000 лв., каза Василев. Бройката  е без фирмите, които заради предмета на дейността си са длъжни да работят с огромни касови наличности – банки, търговски вериги с много каси и т.н.

Най-фрапантният случай е с 32-та милиона кеш. Фирмата се занимава със земекопна дейност. Това е много рискова фирма, започват проверки на дейността й, каза Василев, изразявайки учудването си какво се плаща с тези пари.

Василев припомни, че плащанията кеш по закон в България са ограничени до 10 000 лв. на едно плащане. Колко плащания по 10 000 лв. и за какво трябва да направи тези фирма с 32 милиона касова наличност и къде ги държи, зададе риторично въпроси министърът.

Още при обявяването на проверките за фирми с огромни касови наличности, той заяви, че го прави заради подозрения, че от този кеш се купуват гласове за изборите.

Гласовете се купуват в кеш, а този кеш трябва да излезе от някъде – или от фирми, които го имат на каса, или да бъде изтеглен от банка. Надали тези, които купуват гласове са толкова алтруистични, че да го теглят от личните си банкови сметки, каза министър Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай