Ваня Григорова видя решение за заплатите в градския транспорт

30% увеличение са 120 млн. лева, които за съжаление държавата не ги отпусна

Ваня Григорова видя решение за заплатите в градския транспорт | StandartNews.com

Източник: БНТ

Работещите в столичния градски транспорт се подготвят за протест и стачка, които могат да оставят София без начин за гражданите без лични автомобили да се придвижват. Ваня Григорова и Андрей Зографски, общински съветници, коментираха темата за протеста и блокажа.

"На първо място - сега и веднага, трябва да говорим за увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт", категорична беше Григорова - общински съветник от "БСП за България".

От Столичния общински съвет са провели множество срещи със служителите в градския транспорт през изминалата седмица и са наясно с техните изисквания. На първо място посочиха лошите условия на труд, както и необходимостта от увеличение на заплатите в сектора с поне 30%.

"30% са 120 млн. лева, които за съжаление държавата не ги отпусна. Не знам как биха могли да бъдат намерени в бюджета за тази година", коментира Андрей Зографски - общински съветник от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Зографски обясни, че от общинския съвет предлагат всеобхватна програма, която да се фокусира не само върху заплатите, но и върху условията на труд.

Ваня Григорова контрира като напомни изказване на Андрей Зографски, според който "милионите, хвърлени за заплати са хвърлени на вятъра".

"Трябва да си спомним какво се случи снощи - инцидент, отново в градския транспорт и това е следствие на натоварването на работещите в градския транспорт", каза Ваня Григорова.

"Абсолютно сме съгласни. Незаконно натоварени са в нарушение на кодекса на труда", потвърди Андрей Зографски.

"Ние не можем да неглижираме заплащането и да обясняваме, че заплатите им са високи, защото полагат извънреден труд против разпоредбите на Кодекса на труда", категорична е Григорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи