Тримата министри казаха защо не искат в кабинет на ИТН

Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков с обща позиция

Тримата министри казаха защо не искат в кабинет на ИТН | StandartNews.com

Тримата служебни министри Асен Василев – на финансите, Кирил Петков – на икономиката и Николай Денков – образованието, обявиха с обща позиция защо са отклонили поканата на Има такъв народ да останат и в редовно правителство на партията на Слави Трифонов.

В министерствата на финансите, икономиката и образованието са постъпили запитвания за отклоненото от тримата служебни министри предложение да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ”. От Министерството на образованието изпратиха отговор до медиите от името и на Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство”, се казва в позицията на тримата служебни министри.

„Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!”, се казва в позицията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай