Трифонов към Кирил и Асен: Нямам какво да губя, няма да спра

Търговията с депутати е унизителна и срамна работа, каза лидерът на ИТН

Трифонов към Кирил и Асен: Нямам какво да губя, няма да спра | StandartNews.com

Лидерът на партията "Има такъв народ" направи специално изявление във фейсбук. Ето какво каза той:

"Френското предложение за стартиране на преговорите със С.Македония вече е факт. То изтече в медиите. От него стана ясно, че Кирил Петков е водил различна външна политика от тази на външно министерство. Научавам всичко това от самото предложение. 

В този документ се говори за българско малцинство. Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. Трябвало да стартираме преговорите, а ЕС и Франция щели да гарантират, че Македония после ще изпълни рамковата договорка към нас. Гаранция ще дадат Франция и ЕС, т.е. гаранция-Франция. 

Има и друго абсурдно нещо в това предложение. Тъй като ние не приемаме съществуването на македонския език, другите държави ще го признаят, а на нас ще признаят, че не го признаваме. Това е политиката на Кирил Петков.  

Длъжен съм да произнеса думите, които мразя да казвам. Аз нали ви казах? Тези малоумни внушения за мафия и корупция са нелепи обяснения за малоумността и неспособността на управляването на Кирил Петков. Как да има мафия, когато нямаш власт? Напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш, когато няма от къде да вземаш. Кирил Петков остава във властта.  

Другата седмица ИТН ще заяви позицията си в парламента с депутатите си, колкото и да са те. Търговията с депутати е унизителна и срамна работа. Показва, че Кирил Петков иска да запази властта си на всяка цена. Не съм преговарял с никого. Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Това няма да проемни поведението на някои медии, но истината е най.големия щит.

Нещо лично към Кирил и Асен. Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Аз няма да се спра. И всички депутати да ми вземете, освен Тошко Йорданов, няма да се спра. Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи? На моя страна е справедливостта, така че няма да спра. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай