Слави съсипа Петков и Василев. Лъжите

Лидерът на ИТН отвърна на обвинението на бившия премиер

Слави съсипа Петков и Василев. Лъжите | StandartNews.com

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отвърна на обвинението на бившия премиер Кирил Петков за „едни 1 млрд. лв.“. Той е в читалището в Плевен, откъдето предаваше на живо в профила си във Фейсбук.

"Има три вида лъжи. Едната е заради изгода, другата е от страх, третата е патологична. Има и четвърти – хора, които си вярват като лъжат", каза Трифонов.

"Аз съм разговарял много пъти с Петков. Той е лъжец, който си вярва на това, което казва. Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм казал: "Да ми запазиш моя милиард". Асен Василев е лъжец, който те гледа в очите като лъже, но видимо знае, че те лъже. Докато Кирил Петков секунди след като изрече лъжата, очевидно вярва, че е истина", заяви лидерът на ИТН, цитиран от "Блиц".

Трифонов категорчно отрече, че ще се коалира с ГЕРБ след изборите и отново изтъкна, че не държи на всяка цена да е в политиката.

"Аз имам какво да работя друго. Христо Иванов е работил нула време като адвокат. Ако случайно не е политик, какво ще прави? Аз си имам какво да правя", каза Слави.

Попитан за разказ на Хазарта за гласуване в пленарна зала и уговорка с ГЕРБ, Трифонов отговори: "Два пъти ми е гостувал. Единият път беше напушен, другият път беше пиян. Като творец той има тая възможност, като политик това, което той казва, не е вярно".

Относно потенциална коалиция между ГЕРБ и ПП Трифонов коментира: "Те са членове на едни и същи евроатлантически семейства. Те по този начин и получиха указания да гласуват за разрешаване на Македония да започне преговори за ЕС. Така че би било логично те да направят заедно правителство. Това би било най-логично. Те ще имат едно огромно мнозинство и ще могат да реализират всичките си идеи".

Той коментира и предложението си за референдум за президентска република: "Това е най-важното, което може да даде алтернатива на целия този хаос, който се случва в момента".

За спада на подкрепата към ИТН лидерът й каза: "Има възможности тепърва, които ще видим след неделя. Според мен няма нищо страшно".

Той коментира и отцепника от партията си Радостин Василев.

"Той беше много симпатичен. Тошко Йорданов го доведе. Сега, малко ме дразнеше тоя гел, който го слагаше. Казах му приятелски: "Ако искаш, тоя гел можеш да го махнеш. Един път ми се обади Илияна Раева, която много уважавам. Плачеше, защото той много я обиди. После гледах това предаване. Това е случаят, в който съм му се обадил. Той даже е от Плевен. Обаждаше се лично, което беше много неприятно от негова страна. Но какво да правиш, има такива хора", каза Трифонов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай