Сергей: Нито Миков, нито аз ще позволим да ни въртят интриги

Сергей: Нито Миков, нито аз ще позволим да ни въртят интриги | StandartNews.com

БСП извървя труден път от периферията на европейската левица, припомни соцлидерът пред делегатите на конгреса на БСП. И посочи, че днес БСП е фактор в партията на европейските социалисти. Станишев отново повтори, че БСП е партията, която е успяла да вкара страната ни в ЕС. Станишев поздрави конгреса на БСП от името на европейските социалисти. И сподели своите виждания за кампанията по местните избори.

Днес управляващата коалицията купува комфорт, каза президентът на ПЕС. БСП е единствената проевропейска опозиция, ние трябва да намерим пътеката към всяка една група избиратели, заяви Станишев. Знам много добре, че е трудно на всеки един от нас, от редовия социалист до председателя на партията, победата има много бащи, а неуспехите се товарят само на председателя на партията, каза президентът на ПЕС.

Нека да започнем да се харесвамеповече сами, за да ни харесват и нашите избиратели. "Нито председателят Миков, нито аз като лидер на европейските социалисти ще позволим да ни спретват интриги, защото имаме нужда от сплотяване", отсече Станишев. Не веднъж нашите опоненти вещаят нашия край, но нека ги опровергаем - няма нищо предопределено, заяви президентът на ПЕС. Днес в залата отсъства един човек, който олицетворява нашите надежди, каза Станишев за любимеца Стефан Данаилов. И призова делегатите да изпратят чрез камерите в зала 1 на НДК аплодисменти за Ламбо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай