Сътрудничество в образованието, зове БДЦ

Сътрудничество в образованието, зове БДЦ | StandartNews.com

С общи образователни програми ще гарантираме партньорство между страните от Югоизточна Европа

„Както казва един от националните ни герои Васлил Левски – „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме". Бъдещето на взаимоотношенията между страните от Югоизточна Европа, принадлежи на партньорството и приятелсвото между младите хора от страните в региона" – с тези думи депутатът от БДЦ Стефан Кенов се обърна към представителите на страните участници в Парламентарната Асамблея на ПСЮИЕ.

„Българското председателство на ПА на ПСЮИЕ предложи инициатива за задълбочаване на процеса на университетско и научно сътрудничество между страните от региона на Югоизточна Европа" – заяви след срещата г-н Стефан Кенов, който е представител на страната ни в Парламентарната Асамблея на ПСЮИЕ. „Това ще гарантира партньорство между страните от региона, когато след време хората, получили образованието си по еднакъв модел, поемат отговорни постове в управлението на своите държави" – сподели депутатът от Български демократичен център.

„Ние сме убедени в необходимостта от разширяване на обхвата на съществуващите партньорски взаимоотношения и формирането на ново поколение от управленци и експерти, което да бъде готово да посрещне предизвикателствата и перспективите на общото ни развитие" – каза по време на заседанието Кенов. „Ще работим за насърчаване на обмена на студенти и съвместно развитие на учебни програми на магистърско ниво. Под егидата на Парламентарната асамблея, ние ще подкрепим развитието на мрежа на университетско сътрудничество при изработването и развитието на съвместни учебни програми и научни изследвания по проблеми на регионалното развитие и европейската интеграция" – каза още Стефан Кенов и увери присъстващите, че страната ни има ресурса и потенциала да реализира и обезпечи тази идея, която ще спомогне за подобряване на отношенията между страните в Югоизточна Европа за в бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай