Разкритие! Кирил Петков сам се предложил за министър на Слави

Поставил ултиматум за Асен Василев

Разкритие! Кирил Петков сам се предложил за министър на Слави | StandartNews.com

Кирил Петков сам се предложил за министър в кабинета на „Има такъв народ”. Разкритието направи лично лидерът на партията Слави Трифонов в петъчното си интервю пред водещия на „Панорама” Бойко Василев.  

ВИЖ ОЩЕ: Какво мисли Слави за Радев? Ключовият момент

Кирил Петков сам отишъл при хората на Трифонов и казал, че иска да е министър отново.

ВИЖ ОЩЕ: Ще обърнат ли гръб избирателите на Слави?

„Не дойдоха при мен, а при един от моите колеги. Веднага ми каза и аз одобрих. След това дойде Кирил Петков, защото го поканих да говорим, казах му, че трябва да е част от следващото правителство, защото се справя добре и той каза, че Асен Василев трябва да е министър на финансите. Казах му, че това е важна длъжност и ние ще определим. Предложих му да е министър по европейските въпроси. Той каза, че трябва продължи да се бори и му казах, че агенцията в ДАНС, която се бори с мръсните пари, ще е под негово подчинение. Петков обаче започна да има много ултимативно поведение - започна да казва "или - или". Те са част от изчегъртването на ГЕРБ. След това започнаха да правят изявления и всичко в публичното пространство се обърна", разказа Трифонов. И допълни: „Така решихме, че няма да се получи“.

ВИЖ ОЩЕ: Кое е най-трудното решение в живота на Слави

Слави Трифонов не вижда проблем в това да харесва президента Румен Радев и да критикува министрите му.

ВИЖ ОЩЕ: Стои ли някой зад ИТН? Говори Слави Трифонов

„Причината да не подкрепим БСП е, че имаме много различия. Тя е лява партия от статуквото, не ни подкрепиха, Нинова и нейният Висш съвет заяви, че няма да ни подкрепи. То е като в любовта. И ти подкрепяш, и тебе те подкрепят“, обясни още лидерът на ИТН и подчерта, че така или иначе ИТН и БСП нямат мнозинство в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай