Премиерът Донев обсипа с похвали работата на служебния кабинет

Донев обясни, че целия пакет със законопроекти за второто плащане по ПВУ е подготвен

Премиерът Донев обсипа с похвали работата на служебния кабинет | StandartNews.com

Служебният кабинет заслужено си спечели оценката на правителство на действието. Това е оценка, която получаваме и от вътрешните, и от международните партньори. За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от режима на пауза. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

„Служебното правителство не си позволи да губи дори секунда в политически игри и процедури. Продължаваме работата по един от основните приоритети, които си постави служебното правителство още от първия ден – това е подготовката на проектозаконите, които са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост“, добави той.

Донев обясни, че целия пакет със законопроекти за второто плащане по Плана е подготвен.

„Днес предстои да разгледаме още два законопроекта. Това е законопроектът за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и законопроект за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие. Внасянето в НС обаче на вече приетите законопроекти зависи от избора на председател на 48-ото НС. Българските граждани очакват да видят конкретни действия в НС по финализиране на работата по законопроектите, свързани с втория транш от парите от ЕК по Плана за възстановен и устойчивост“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай