Политоложка уцели в десетката! Каза кой ще свали правителството

По думите й "Продължаваме промяната" има проблем с лидерството в коалицията

Политоложка уцели в десетката! Каза кой ще свали правителството | StandartNews.com

В управляващата коалиция партиите са на различно мнение по много важни теми, което е проблем. Не стигат до единна позиция, а проблем е не само комуникацията, но и ценностите на самите партии. Трябва да се научат да се напасват помежду си и то много спешно, защото ако има нещо, което може да ги свали от власт, това са самите те, предупреди пред БНР Лидия Даскалова, юрист и политолог.

Според нея БСП се опитва много "да тропа с крак и да налага своя дневен ред в коалицията".

Пресконференцията на "Продължаваме промяната", когато "Газпром" спря доставките на газ за България, е била за отмиване на създалото се усещане в обществото, че в коалицията се съобразяват основно с БСП, коментира Даскалова и уточни: "Хората след това коментираха, че това е било възраждането на ПП, защото най-накрая са ударили по масата, за да кажат, че няма да се оставят да бъдат натискани от социалистическата партия. Въпреки това остава усещането, че партията на Корнелия Нинова налага дневния ред на правителството, което е притеснително".

По думите й "Продължаваме промяната" има проблем с лидерството в коалицията. "Може би разчитат на диалогичност, на която не съм сигурна, че са склонни другите им коалиционни партньори. Много бързо трябва да се научат на лидерство, защото хората не биха търпели дълго тази неопитност", каза Даскалова.

Като ненужно и носещо ползи на бившите управляващи от ГЕРБ определи политоложката напрежението между президента Румен Радев и правителството.

Лидия Даскалова беше категорична, че "избори в момента не ни трябват", но допусна като вариант - промяна на министерски постове в настоящото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай