Пеевски за бойкота на Радев в КС: Без значение, той е просто гост (ВИДЕО)

Лидерът на ПГ на ДПС прави питане до прокуратурата по действащи сигнали

Без значение е решението на президента Румен Радев да не присъства на клетвата на новите съдии в КС. Това коментира в парламента лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Касиерите - скелети в тъмната стаичка на Радев

Това няма никакво значение. Той е просто един гост, каза Пеевски. На въпрос защо мандатът на новите съдии е девет, а не седем години той отговори лаконично: "Нашите юристи така смятат, че е правилно, така пише в Конституцията".

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски с тежки въпроси към прокуратурата за касиерите

Според Делян Пеевски решението на президента да не отиде на клетвата не е негово, а на Корнелия Нинова. Тя самата разказва как го е взела с мръсните кубинки и го е закарала в президентството, как го е направила президент, за което съжалява, защото това е наказание за България, каза Пеевски.

Радев атакува в КС избора на двамата нови съдии. Същото направи и опозицията в парламента - "Възраждане", БСП и "Има такъв народ". Становище против избора на Атанасова и Белазелков изразиха и от Висшия адвокатски съвет.

"Адвокатите са за това - да защитават клиентите си. Аз се изненадвам, че те въобще се изказват по тази тема. Все едно ние да се изказваме дали те да си вземат някой клиент", коментира още Пеевски. И добави: "Да си защитават клиентите. Според мен трябва да има ясно разделение кой с какво се занимава . Ако адвокатите имат желание да си изкажат мнението в парламента, да се кандидатират, да станат депутати, да могат да гласуват, да се изказват и да си казват мнението в тази сграда".

"Министър Василев е жертва на атака от съмнителни сайтове, които записваха посолства и след това на колеги, които ги тиражират и въртят, медии, собственост на олигарси", коментира още Делян Пеевски във връзка със сигналите срещу финансовия министър Асен Василев и Даниел Лорер за сделки с имот на столичната улица „Чаталджа”.

На въпрос, кой стои зад тази атака, Пеевски заяви: „Тези олигарси, които притежават медии в България, тоест -  остана един. Вие го знаете кой е, започнете да казвате вие кой е той”.

На въпрос, кой стои зад тази атака, Пеевски заяви: „Тези олигарси, които притежават медии в България, тоест -  остана един. Вие го знаете кой е, започнете да казвате вие кой е той”.

Ще направя питане до прокуратурата по действащи сигнали и производства какво се е случило до този момент, съобщи още председателят на ПГ на ДПС.

Сигналите са внесени, ние ще внесем питане докъде е стигнала работата по тях и дали са скрити, покрити или заровени някъде, заяви Пеевски. А по повод информациите за касиерите в Президентството той заяви: „Тези лица са известни на обществото, според мен ще стават още по-известни. Надявам се да има свободни медии в България и истината да излезе наяве. Аз искам да има светлина!”.

Антикорупционният фонд, ако ще работи, защо толкова години не свърши нещо и не разследва тези касиери, попита Пеевски. И допълни: „Най-интересното е, че започнаха вече да ги защитават, да се трият материали по сайтовете”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Петър
преди 3 месеца

Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук---- https://use.my/zf32

Откажи
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 3 месеца

Президентът е просто гост, а Шишо е просто самозабравил се мош.....к.

Откажи