Паргов иска свикване на КСНС

Паргов иска свикване на КСНС | StandartNews.com

След атентата в Сарафово се видя, че тероризмът няма граници, той е навсякъде и в най-спешен порядък трябва да се събере Консултативният съвет за национална сигурност при президента и да реши да вземе мерки. Това заяви Калоян Паргов, преди началото на Националния съвет на БСП, предаде БГНЕС.

Според Паргов, e важно да се засили контролът по границите, както и всички тези полицаи, които видяхме по улицата, за които имаше противоречиви мнения, за това прави ли са в своите искания или не са прави, да бъдат стимулирани по отношение на сигурността на гражданите във всеки един град и село на България. Паргов посочи още, че това е първият Национален съвет на БСП след тази тежка изборна загуба. "

"В София в понеделник ние взехме своите решения. Те имат отправна точка и към Националния съвет. Подаването на оставки е морален акт и акт на поемане на отговорност, но той е свързан и със стартирането на бърз пълен цикъл отчетни избори - незабавен от 1 декември, от 1 януари, който да приключи до края на март", каза още Паргов. Според него новите ръководства трябва да имат два месеца - два месеца и половина до летния сезон да се подготвят и да минат през първия тест изпитания, който им предстои засега - президентските избори, а вероятно може да има и избори две в едно. "В рамките на този цикъл отчети избори, това което споделих и с колегите си, номинациите за президентската кандидатура трябва да вървят паралелно с номинациите за ръководни органи на партията и този път трябва да ангажираме всички партийни членове - не да ги решаваме по върховете кой и защо, а всички да вземат участие в това обновяване на партията и най-вече в обновяването на нейната политика", каза още той. Така или иначе партията не може да бъде обезглавена. Уставът не позволява такива действия в извънредни ситуации, но според Паргов трябва да се помисли как в един по-широк кръг без излишни нападки да се върви към единомислие и единодействие. Това е, което БСП трябва в момента да излъчва, защото ще има мобилизиращ ефект върху всички.

За оставка на председателя на БСП Михаил Миков, Паргов посочи, че той персонално няма да му я иска. Навлизане в сградата на „Позитано" обаче Георги Гергов заяви, че ще им поиска оставките, други от членовете обаче са на мнение, че сега не е време за оставки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай