Огнян Герджиков дръпна ушите на "Промяната": Аматьори!

Във всяко нещо се прибързва без да се подхожда със същински професионализъм, коментира топ юристът

Огнян Герджиков дръпна ушите на "Промяната": Аматьори! | StandartNews.com

Във всяко нещо се прибързва без да се подхожда със същински професионализъм, без да се допитват тези, които правят правилата до тези, които разбират от тези неща. Това е наша болест. Затова по отношение на законодателството станахме за смях на целия свят с прибърза-но приемани закони, с правила, които едно с едно не се връзват. Това е наш патент.

Така топ юристът проф. Огнян Герджиков, бивш председател на 39-ото НС, коментира пред БГНЕС проектозаконът на вицепремиера Асен Василев за нов извънреден орган, който ще има широки правомощия в сферата на националната сигурност, ще съставя черни списъци на неудобни хора и фирми, чието имущество ще може да бъде запорирано само до донос. .

„Нямам представа какво представлява предлаганият нов извънреден орган за защита на националната сигурност и конкретно по него не мога да говоря, но знам как по правило се работи у нас през последните години. Работим като едни самодейци“, подчерта проф. Герджиков

Той със съжаление отбеляза, че у нас се работи аматьорски, когато става дума за закони.

„Ние сме аматьори в изготвянето на правила, законодателни актове и други. Ние действаме като аматьори и по изключение правим нещо прилично. По правило, правим нещо съвсем не както трябва. Това е истината!“, заяви проф. Герджиков пред БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай