Новина! Експерти на ДПС и ИТН влизат в кабинета на Габриел

Причината е, че двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет

Новина! Експерти на ДПС и ИТН влизат в кабинета на Габриел | StandartNews.com

В рамките на мандата на Мария Габриел от ГЕРБ-СДС ще предоставят на ДПС и "Има такъв народ" възможността да предложат свои експерти за правителство. Причината е, че двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет, съобщи пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

„Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите. В момента текат разговори, които ще продължат до понеделник, включително”, уточни тя.

Петкова бе категорична, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще представи пред президента състав и структура на Министерски съвет. От партията ще разчитат на подкрепа от „всеки един български народен представител, който милее за България и е достатъчно отговорен”.

Като представител на ГЕРБ Петкова коментира, че приоритетът, свързан със смяната на главния прокурор, е бил третият поред в програмата на Мария Габриел. „Първият беше разрешаване на политическата криза, а вторият - стабилизиране на публичните финанси”, припомни Петкова.

Тя допълни, че решението за смяната е взето заедно с парламентарната група, но не уточни дали е знаела за този приоритет предварително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай