Министърът на образованието се разграничи от Реформаторския блок

Министърът на образованието се разграничи от Реформаторския блок | StandartNews.com

Министърът на образованието проф. Тодор Танев се разграничи от Реформаторския блок, от чиято квота той заема министерския пост. На пресконференция в МОН днес проф. Танев коментира информациите за критики срещу него от страна на политическата формация заради бавния ход на реформите, както и слуховете за това, че му искат оставката. 

„Възможно е да има такова нещо, ще го проуча и ще си говорим. Защо Министерски съвет до момента не са поставили въпроса за моето име, това не знам. Защо се поставя от Реформаторския блок, а не от други, това също не знам. Също така дали са всички партии от Реформаторския блок, това също не знам", коментира министърът на образованието, който бе издигнат от гражданската квота на блока.

"Създадох на Реформаторския блок Гражданския съвет, автор съм му с още двама души, но аз съм му главният. Септември месец една от партиите в Реформаторския блок прецени, че повече такъв Граждански съвет не й трябва и с юридически жаргон доказа, че такова нещо може би няма, но винаги има контра, пак толкова юридическо доказателство, че всъщност го има", обясни Тодор Танев.

Той посочи, че е еднакво отдалечен от всички политически сили.

„Освен всичко, на 23 декември 2014 г. изтече срокът, за който беше подписано, т.е. Граждански съвет на Реформаторския блок, от който бях аз посочен, не съществува. По тази причина аз съм равно отдалечен от всички и равно приближен на всички партии. Не ме считайте непременно за министър на Софийския университет, не съм направил нищо специално към никой университет. Всичко е за всички, колкото мога. Както и не съм обслужващ която и да е политическа централа, защото на всяко място, на което аз съм бил, аз съм бил избиран от няколко съвета - и за асистент, и за доктор и т.н. За първи път сега съм назначен и аз съм се съгласил да бъда назначен", допълни министър Танев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай