Министър Московски: Не съм за забрана на сайтовете

Министър Московски: Не съм за забрана на сайтовете | StandartNews.com

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и лично министър Ивайло Московски подкрепят справедливите искания на превозвачите към компетентните органи - МВР, за контрол на сивия сектор.

В започналата публична дискусия за споделените пътувания, министър Московски не се е изказвал за забрана на сайтовете за този тип пътувания, най-малкото защото това не е в неговите компетенции.

„Против съм бракониерските превози, извършвани от хора и фирми без лиценз, които целят незаконна печалба, но никога не съм бил за забрана на сайтовете, в които хора уговарят споделено пътуване, за да си поделят транспортните разходи", добави министър Московски.

„Като министър на транспорта, аз съм срещу нерегламентираните превози, но бих искал да припомня член 166 от Закона за движение по пътищата и чл. 7 „б" от Закона за автомобилните превози. Накратко те определят, че служителите на Автомобилна администрация имат право да спират пътно-превозни средства за обществен превоз, за собствена сметка и автомобили с над 8+1 места". Проверките на личните автомобили се извършват от МВР, коментира още министър Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай