Костадинов с люта закана! Прави нещо невиждано в парламента

"Вързаждане" са пуснали сигнали в прокуратурата

Костадинов с люта закана! Прави нещо невиждано в парламента | StandartNews.com

Източник: бТВ

Люта закана към парламента отправи лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов. Депутатите от партията му ще блокират и утре работата на парламента. В четвъртък те и колегите им от БСП и ИТН застанаха пред парламентарната трибуна, за да не допуснат никой да говори. Причината е демонтажа на паметника на съветската армия.

В понеделник отново ще блокираме работата на Народното събрание, заяви Костадинов през БНТ.

Така, както го направихме в четвъртък и петък, макар че в петък самите те не дойдоха, а иначе обясняват колко е важно да се гласува бюджетът. Ако някой си мисли, че след това беззаконие ние ще продължаваме да стоим безучастно, няма да стане, каза Костадинов.

"Вързаждане" са пуснали сигнали в прокуратурата заради демонтажа на съветския паметник и са обжалвали всичко.

"Никой от нас не е очаквал, че ще има такова брутално закононарушение. Областната управителка избяга от нас и се скри. Ние имахме уговорена среща, тя впоследствие отказа. Ние влязохме, видяхме докумените, няма заповеди. После бяха пуснати някакви документи, свързани с паметника, от които ясно се вижда, че няма заповед за демонтаж", продължи Костадин Костадинов.

По думите му пукнатините в монумента са още от момента, в който е бил паметникът е бил излят.

"Тази композиция е издържала повече от 70 години и ако беше толкова опасна, нямаше да се налага да я режат на части, а можеха най-кротко да я бутнат", каза лидерът на „Възраждане”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай