ГЕРБ и РБ ще се подкрепят на местните избори

ГЕРБ и РБ ще се подкрепят на местните избори | StandartNews.com

Коалиционните партньори от ГЕРБ и Реформаторския блок ще се подкрепят взаимно на местните избори през есента. Това стана ясно от изказване на Цветан Цветанов на съвместен брифинг на двете формации в Народното събрание. Всяка партия ще си издига собствен кандидат, но при достигане до балотаж от един от тях, другият коалиционен партньор ще даде подкрепата си за него.

"Поводът за срещата е да превърнем в действие договорката между ГЕРБ и РБ и изборите в Сърница могат да дадат модела, по който ще са изборите през есента. Беше договорено, че всяка от формациите ще има свое решение за участие. Когато на местни избори имаме кандидат или един от тях отива на балотаж, третия, четвъртия или петия, ще подкрепим съответния кандидат"обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Едни опоненти в предизборната кампания днес могат да си стиснат ръката и да покажат, че изборите минава съвместно между ГЕРБ и РБ", заяви той, визирайки кандидатите на ГЕРБ и РБ за местните избори.

„Това, което се случи при разпределението на общински съветници, показва как ще бъде формирано мнозинството и ще можем да очертаем перспективата и бъдещето на най-младата община в България", подчерта Цветанов.

„Това, което проведохме като разговори, е за оставащите дни двамата опоненти съвместно да минат във всички населени места, да разяснят, че силата в тази съвместна инициатива да работим заедно ще бъде факт и те ще могат през настоящите дни да убедят всички, че трябва да бъдем заедно", обяви той.

„Няма политически договорки, а съвместна работа между двамата основни опоненти на изборите в неделя и ние обединяваме усилията си, за да можем да управляваме заедно община Сърница", каза още Цветанов. „Колегите на местно ниво ще определят позициите, които трябва да бъдат заемани. Няма договорки на политически квоти", категоричен бе той.

По думите му това е първа стъпка и добра стратегия за предстоящите местни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай